Hvorfor Kork?

100 procent bæredygtig

Kork er biologisk nedbrydeligt og genanvendeligt. Vores kork kommer fra Portugal, hvor korken udvindes i overensstemmelse med regler, der er udviklet gennem mange år. Når kork-egen er 25 år, kan man høste kork, som er træets tykke bark, første gang. Derefter kan man høste kork cirka hvert niende år i de næste 150-200 år.

Miljøvenlig

Kork-egen optager mere Co2 end den afgiver, hvilket hænger sammen med, at man kan udvinde kork af det samme træ igen og igen, når blot det gøres med omhu og på den rigtige måde. Mens barken vokser tilbage igen på korktræet - absorberer træet op til 3,5 gange mere C02 end det ellers ville gøre. Hvert år opbevarer korkegeskove op til 14 millioner ton C02, hvilket spiller en afgørende rolle i bekæmpelsen af ​​global opvarmning.

Genbrugsgummi

For at sikre en så bærerdygtig måtte som mulig, bruger vi selvfølgelig genbrugsgummi blandet med kork.

Socialt bidrag

Kork-egen er Portugals national-træ og en vigtig indtægtskilde for landet. Portugal er verdens største producent af kork, og produktionen af det bæredygtige materiale danner grundlag for hundredevis af fabrikker med tusindvis af medarbejdere. Utallige små lokalsamfund i Portugal er afhængig af den beskæftigelse, som kork-industrien giver.

Antibakteriel

Undersøgelser har vist, at den gennemsnitlige yogamåtte i gymnastiksalen kan indeholde flere bakterier end, hvad der befinder sig på et toiletbræt! Yogologic’ kork yogamåtter er anderledes. Den er et naturprodukt og anti-bakteriel.

Luksus til kroppen

En Yogologic yogamåtte af kork er luksus til din krop. Den er smuk og behagelig at ligge på. Slidstærk, smidig og med en god tyngde, så den ligger ordentlig på gulvet. Lavet af 100 procent bæredygtige materialer, ligesom selve processen, hvorpå korket produceres er øko-venlig og med til at holde liv i utallige små lokalsamfund i Portugal.
Vi fremstiller vores produkter i Portugal, for vi vil ikke gå på kompromis med kvaliteten.